Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsЮжнокорейски представители заявиха, че решението за годишните учения

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsЮжнокорейски представители заявиха, че решението за годишните учения
Коментари Харесай

Южна Корея: Военните учения със САЩ „не трябва да увеличават напрежението“

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Южнокорейски представители обявиха, че решението за годишните учения през август със Съединени американски щати към момента не е финализирано, а взаимните учения не би трябвало да покачват напрежението след мощно предизвестие от Пхенян.
„ Времето и методът на ученията не бяха финализирани “, сподели представителят на южнокорейското министерство на защитата Бу Сонг Чан пред кореспонденти в понеделник, оповестява RT.

„ Южна Корея и Съединени американски щати организират тесни съвещания, като вземат поради свързани обстановки “, сподели представителят, представен от Yonhap. Бу изброи пандемията от Covid-19, взаимната американско-южнокорейска военна тактика и напъните за денуклеаризация на Корейския полуостров като фактори в решението.

Изявлението пристигна откакто сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун, Ким Йо-джон, върховен държавен чиновник, предизвести, че „ враждебните военни учения “ ще навредят съществено на напъните за възобновяване на доверието сред Севера и Юга.

Ким Чен-ун също разкритикува ученията на среща с военни командири, траяла седмица, обозначавайки маневрите като подготовка за инвазия.

Пхенян вижда годишните летни учения на Съединени американски щати и Южна Корея, които нормално се организират през август, като рискови провокации. Сеул и Вашингтон упорстват, че взаимните маневри имат чисто защитителен темперамент.

Лий Чен-джу, представител на министерството за обединяване на Южна Корея, което се занимава с междукорейските въпроси, съобщи в понеделник, че взаимните учения „ не би трябвало да се употребяват като късмет за повишение на напрежението на Корейския полуостров при никакви условия “.

„ Ще се положат старания в тази посока отсега нататък “, добави Лий.

„ Голяма стъпка към възобновяване на доверието “: Северна и Южна Корея още веднъж отвориха горещата линия за връзка след година на безмълвие
Южнокорейските медии по-рано цитираха почитан чиновник на Министерството на обединяването, който се разгласи за преустановяване на летните учения, като се базира на пандемията и нуждата от взаимоотношение със Северна Корея. Длъжностното лице сподели обаче, че това е персонално мнение, съгласно KBS.

Миналата седмица Сеул и Пхенян се споразумяха да възстановят връзката посредством директни горещи линии след 13-месечно прекъсване. Северна Корея затвори горещите линии през 2020 година в символ на митинг против активистки групи в Южна Корея, изпращащи пропагандни листовки през границата. Редовните телефонни диалози сред страните бяха обновени в сряда.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР